Menu

Exakt hur Japanese knivar Är faktiskt Skapat?

 

Japansk kniv Använd

klotet av hemkök knivar kan ungefär delad into två övergripande grupper: Western side knivar, som är inbäddad på tyska liksom franska bestick traditioner, och japanska knivar, några av som kan vara karteras tillbaka århundraden till samurajernas tider och deras ökända spetsiga sabrar.

Distinktionen I Between japanska och även Western knives

Konventionell Eastern knivar finns i en stor variation av storlekar och former, som är gjorda för att perform specialiserade aktiviteter, inklusive slakta fisk samt reducera grönsaker, nudlar, sashimi, ål, eller till och med blåsfisk om reducing blåfisk är något du önskar. Dessa knivar faktiskt i det förflutna featured enkelfasade blades, indikerar att de är faktiskt vinklade enkelt på ena sidan och är följaktligen passande- eller vänsterhänt. Dessa blades sedan taper right into en tang that's tagen in till ett trä hantera.

Western knivar, alternativt, har former de flesta hem lagar i USA är faktiskt möjligen medvetna om, och är ambidextrous medvetet: klingan är faktiskt vässad symmetriskt på vardera sidorna, för en dubbelfasad sida. Klassisk Västersida kniv handlar är faktiskt liksom vanligtvis skapat från 2 artiklar av trä eller till och med komposit komponent som faktiskt används för att sandwich tang och efter det är faktiskt fått med nitar. För att identifiera det allra bästa japansk kökskniv, satisfy se https://ipsnews.net/business/2021/10/26/huusk-kniv-recensioner-vad-kan-den-japanska-kokskniven-verkligen-gora/ webbplats.

Ännu en komponent som har en tendens att särskilja japanska knivar kommer från västerländska de är faktiskt soliditeten i stålet de använder. östliga knivar, allmänt, har stål soms mer utmanande än västerländska, vilket gör för knivar som tenderar att vara mycket mer krossbar ännu kan också dessutom, om du akta dig med alla av dem, säkra deras sida mycket längre. De mjukare stålen används i flera västra sidan knivar är mycket färre brött, så deras mikrotunna blad övre händer kan rulla åt ena sidan eller en till före de spricker; en rullad kant kan omarbetas med en förfining stolpe, en sak som inte fungerar korrekt tillsammans med mer brött, hårdare stål av en japansk blad. När det kommer möjlighet att lappa en österländsk blade, måste du need ett bryne.

Metallic fasthet är faktiskt uttryckt som en variation på Rockwell Range , som utvärderar precis hur mycket stress den kräver för att trycka ett avtryck into en komponent samt, i fallet stål knivar, är faktiskt allmänt visas som ett HRC belopp. Japanese blades ofta innehav en HRC rating på låg 60-talet, medan flera västerländsk knivar innehav stål som är faktiskt något mjukare, med poäng på högre 50-talet.

Dessa skillnader bara få dig tills nu, , på grund av det faktum att många österländska knivmakare transcend konventionell orientalisk stilar för att sälja ett brett utbud av hybrid knivar som blandar japanska och västerländska attribut santoku och även gyuto knivar är faktiskt rimligt typisk instanser. Ibland, orientaliska företag är ställer ut knivar som innehaver mycket mer lika tillsammans med deras västra sida motsvarigheter än de gör med extra typiska östliga. I huvudsak, vad vi kan påpeka tillsammans med försäkran är att det verkligen etablerar en japansk blad utöver en västerländsk en är faktiskt att orientaliska knivar är skapas i Japan.

Hur Japanese knives Är faktiskt Made?

Ändå som skapar dessa knivar, och även vad är procedure som? Det finns många stadsområden i Japan som är känd för sina knivar, med Sakai (nära Kyoto), Seki (i Gifu-prefekturen). För att observera metod i första hand såg en japansk kniv tillverkningsanläggning i förra året. Eller, mer precis, jag gick till åtta japanskt Kökskniv tillverkningsanläggningar. Det's med tanke på att jag gick till Takefu Knife Community, ett konsortium av knivmakare som alla arbetar i mycket samma anläggning.

Varje enskild 8 knivmakarna driver en privat företag teoretiskt, de är faktiskt tävlingar ännu de delar rum liksom vissa verktyg, liksom de industri sina varor både separat och även en masse. Och dessutom, det verkar, deär alla kompisar. Det's sällsynt, eller till och med praktiskt taget oöverträffad, för att hitta konkurrerande tjänster sharing utrymme liksom information i US, ännu knivtillverkarna faktiskt been actually fått det att work with århundraden.

areas historia av knivtillverkning, beroende på till Takefu Knife Villages webbplats, går tillbaka till 1300-talet, då en känd smed kommer från Kyoto utforskade region försöker hitta vatten av högsta kvalitet för att släcka hans stål. Medan säkerligen där, skapade sabel, enheter, liksom blad för invånare, instructing his stock the procedur.

Under många århundraden orientaliska kök kniv var mest berömd för sitt eget jordbruk verktyg, och på ett aspekt var Asiens ledande källa av skäror. Även om de fortfarande help make jordbruks-enheter, utöver saxar, produktion har faktiskt främst skiftat till kök knivar. I dag, medan varje tillverkare erbjuder knivar under sin egna namn, är det kollektiva också tar knife ordrar kommer från mycket större företag, som inkorporerar deras mycket egen reklam till produkten strax före bringa den till marknaden.

Go Back

Comment

Blog Search

Comments

There are currently no blog comments.